Sunday, August 21, 2011

Sugar Glider Need!

Big cage! RM 100 (solid cage at down town serdang)
Nest pouches RM 20
Bonding pouches RM 80
Mealworms RM 10
Bugsy HPW
Small cage for "babysist" RM 80
Extra accessories RM 50
Rat Hanging Cage Bag Set RM 130

Honey stick (done) (Rm 1 per stick down town serdang)
Yogurt drop
Tool box
Container
Bird egg
Chicken

i miss anything????

Honey Stick!

hello hello hello...

dear readers..(do i have one) no no no!

dear blog! haha

today i just bought 1 important thing (welll....its not so important hehe cuz it is just a treat or teatime) for sugar glider! this is my second preparation (1st is mental preparation) for having my babies...hehe

so....this is it!! HONEY STICK!!



seriously i get it for only RM 1 per stick (down town serdang)! which is i think its so cheap compare to other shop!!
so i say to the shop owner! i wanna 10 sticks!! but they only have 8 sticks..and i took all 8! hahaha
and they also sell a big cage for RM100! to me its a reasonable price cuz i know the cage worth RM 150 to RM 200 in other pet shop! im so forgot to snap the picture! but will do later! so wit an advice from my "sumone sumone" we will buy the cage later! hehe will buy the "small small" thing first!

so! stay toon! hahaha

Thursday, August 18, 2011

welcome back!

hahaha

asalammualaikum!

hello planet earth!

setelah sekian lama menghilang.. at last now i do feel i wanna blog! hmm...so now just wait for my latest post..n u will be surprise about what!

thank you!

Saturday, November 21, 2009

When She Loved Me

When somebody loved me,
Everything was beautiful
Every hour we spent together lives within my heart
And when she was sad,
I was there to dry her tears
And when she was happy,
So was I
When she loved me

Through the summer and the fall
We had each other, that was all
Just she and I together,
Like it was meant to be

And when she was lonely,
I was there to comfort her
And I knew that she loved me

So the years went by
I stayed the same
But she began to drift away
I was left alone
Still I waited for the day
When she'd say I will always love you

Lonely and forgotten,
I'd never thought she'd look my way
And she smiled at me and held me just like she used to do
Like she loved me
When she loved me

When somebody loved me
Everything was beautiful
Every hour we spent together lives within my heart


DOWNLOAD HERE

Friday, October 30, 2009

Dear Allah..

Result dh release...thanks Allah...everything went fine...I know I always doing wrong to You...always forget You...but thanks for the passes..thanks for the strength..most importance thanks for the opportunity......

Saturday, October 24, 2009

Pluto...

Ok….myb this is a good time to talk about MY BABY…

Pluto…he is my sweetheart…he is a give from aliakama as my birthday present..hehe

Pluto come with one of his partner…but…sadly…it die peacefully in her sauna bathroom…she love that thing…she love to sleep in side of it…I only get to know her like 2 3 days…on my unlucky day went my calculator were taken in the examination I went back home hopefully to play with them....then I notice she still sleeping in his sauna….i try to wake her up…but…….i called alia….then we cry….we also wrote a letter to her…im very sure she in heaven now…. i ask raffi out that day to burry her..at Sungai Melake… BYE SAYANG…..

After that day…I promise myself to take care Pluto with all my heart….Pluto growing up being a very healthy Hamster…he actually a Golden Hamster…have a golden fur with white stripe..But now he transform to something else..well…I not sure what type of hamster…but one thing I sure he don’t have his golden fur anymore…he look very fierce…his white stripe turn to black stripe…he gain more weight…and more playful…day to day…Im name him Pluto hehe its Faez idea….then 2 day before im going back to melake..pluto like to groom himself…so much….he always grooming…then he look very very very lonely….all my aceh friend notice is….he also not playing much like before….went I back to melake I decided to buy him a mate….and a big new cage with a wheel and a tunnel…hehe he look more cheer then before..aggressive..showing off (to tackle his mate myb..hehe) im so happy went Pluto look happy…sadly…yesterday…Pluto look like he had lost his confident….went I hold him…I think he loss his weight…much!! Just now….i try to touch him…he bite me for the 1st time….im so shocked…then I take him out of his cage…he look very nervous and afraid of me….he never like this before…I have no idea why….did he get reject with the new female hamster? (I don’t name her yet)


both of this pic is pluto....
geram kan?????


Went Pluto look sad.....

Friday, October 23, 2009

HE VS HIM

HE..

He hardly appreciates me…

He hardly rewards me…

He hardly touches my feeling….

He hardly defense me…

He easily ignores me…

He easily make me cry..

He not always here went I need him badly..

He always forgets about me…

He never likes my friend…

He never makes me his priority…

Then…today...I meet someone…HIM..

HIM : Ok Fatin..thanks ek...see you soon....


Thursday, October 22, 2009

Update 1st sem...

bismillahirrahmanirrahim.....fuhhhh....fffuuuuuhhhhhhhh....(blog brhabuk da....)

hehehe...dh lame tak buka blog nie...berdebu hah!! hehe yelah rumah tak de internet kan...biler dh balik bangi idea nak menulis takde plak.....hahaha fatin fatin...malas ckp malas byk alasan...

so....sejak bnyk tak menulis nie bayk jugak la yang nk update....but...whre should i start...hmmm...

NEW COURSE...

new course..new friends..new subject...new spirit..but same old lazy FATIN...so...if i get same result as my LAW COURSE remind me not to blame other ya....
new friends...seha n roy..hehe we have a great time in class togethr...haha

LOST MY PENCIL CASE..

i lost my pencil case...kandungn : pencil, pen, pemadam, pembaris, exam slip last sem, jam vincci alia belikan....

me : kak lia..saye hilang barang nak jumpe sape ek???
onestopcentre: awak hilang ape fatin??
me: pensilbox...
onestopcenter: hahahahahahahahahahahahaahahahahahahah (KETAWA)

peh!!! semua org yang aku ngadu aku hilang pensilbox mesti ketawa...dgn alasan...PENCILBOX je..beli lain la....
mak ia!!! tht not just a pencil box...that MY pencil box!!!!!!
sbb EVENT nie...aku tak de mood study selame 1 week....

p/s: dh beli stationary set baru...yeah!!!

GIZMO

IM WORKING PEOPLE!!!!

DIRECTOR OF ANUALL GENERAL MEETING OF NETBALL CLUB...

me as a director of netball AGM...fuh!! as a 1st timer...its a very very very hard for me...yelah everything must be formal!!! gile...thanks to aliakama...she help alot...
a day b4 the event...NETBALL CLUB PRESIDENT (kak juza) kene balik kampung atas sbb2 family thingy...so ME as her vp need to replace her to gv speech, melantik new hicom, and say the oath!!! so now!! imagine that.. im sooo stress went become the director of the event plus my MIDTERM was in the same day!!!! with the same time!!! then i need to rushing to gv speech and other..
i took only 30 minute to answered the paper...n then run to the AGM...i dont event study for the subject n luck im pass it...fuh...

MY NEW BABY....

i have a new baby...kekasih ku...sayang ku...syuga ku....
this...i will update latter ya....let it be a secret for now....

OPEN HOUSE...

Our open house....alia, n, pika, eka, & fatin...bbq, satay, icekrem, spegetti, n many more...cost rm350..guest 50 people...so much fun that day...haha went semua jenis manusia berkumpul kat satu tmpat...guess what happen!!!

(i dont know how to end this.....) hehehe (nak tiru aliakama)

ok.diam.bye.

Sunday, August 9, 2009

Mak Tok....

Tis morning...me mama papa r busy preparing for breakfast...papa sibuk complain that my sambal kicap not KAU enought...so he pon mengoffer diri untuk buat sambal...i still remember his smile...hehehe father smile....

house phone rang..and its was my uncle...

aku dengar papa ckp..."tak plan lagi mcm mane....yeke....."

he hangup the phone...

"kak nap meninggal....." he told us...

.................................

i saw he go to the ruang tamu.....cry...

aku tau papa sedih.....he miss his dad..i can told...now he lost someone who r as his mother.....
i just let papa having his moment there.......

after quick breakfast...papa mama faez n eka off to johor air tawar....
and................................
LEFT ME WITH NO MONEY WENT THE FACT IS I NEED TO GO BACK TO MELAKA TODAY!!!!!
hmmm...tak pelah.....papa sedih smpai lupe.......thanks to papa n mama alia......!!!!! kerane menjadi penaja utama untuk seminggu nie!!!!!! yeah!!! logo campeny anda akan diletakkan didlm banner kami!!!

KAK NAP....which to me..nenek nap or mak tok...
org yang bagi name 'teloq' kat aku..
org yang selalu bagi asam n telur rebus kat aku...
jeruk free for me..alwayz..
bukak kedai runcit sebelah rumah nenek...syuga jajan untuk aku (dulu kini dan selamanye)
garang....tapi sayang...
last dia marah aku "atin kenape main kotak ayam nak bertelur...lain kali mak tok tak nak atin main kotak ayam lagi...." sampai sekarang aku takut nak amek kotak kat luar rumah....
klu sepupu aku yang kecik2 tak boleh tido mlm...dia lah yang akan tlong....
kenduri kendara rumah nenek...mak tok lah yang paling kecok...
banyak tolong family aku.........
and i will miss her.......now and forever.....

ALFATIHAH.....semoga mak tok di tempatkan di kalangn org yang beriman disana...sorry atin tak dapat dtng hari nie...atin kene balik melake....tp atin akan doakan mak tok....isyakAllah....

Saturday, August 8, 2009

CENDOL UNTUK AYAH!!!!

hehehe..
dah lama tak update...berkarat dh blog aku nie...ala..."kondo" aku tak de inetrnet..
there were 1001 of thing i would like to write here...tetapi apabila aku kehilangan pendrive Adha yang aku save entry aku..mood update terus hilang..wawawa
yelah...bayang kan kite penat2 tulis entry untuk sebulan...tau2 hilang..peh! tak ke panas je hati nie...bukan je entry hilang..rm50 aku pun melayang...hmm..hilangkan pendrive org kene la bagi habuan sikitkan....hahahaha

ok...

this entry..is dedicated special to my beloved uncle (ayah) who rajin bace my blog nie...hahah walaupon content kat sini childish sngt2..hehe sampai aku private kan pon dia suruh "unprivatekan" balik...hehehe

THANK YOU AYAH!!!!!!!!!!(p/s: dis cendol is for you.....)

why i private my blog????
hahaha
its under construction.....right kan alia??????

Tuesday, June 2, 2009

Cuti = Bosan

hmm...bosan betul biler time cuti nie...lebih2 lagi...
alia kama tak de....tak de org nak layan aku dlm alam maya nie....
c muni pon tak de...
aduhai...
syifak dd huck n ketel cuti dh ader kat melake...aku plak sorg2 kat sini...tak sbar nak balik melake...

nie jap lagi nak ke Alamanda...termasuk nie...dh 2 kali pergi sane...peh peh peh...dapat tau kat org 'Putrajaya' malu aku nie....

ok la...chow dulu...

p/s : daku menunggu kepulangn mu alia...hehehe

Sunday, May 31, 2009

http://fatinsshop.blogspot.com/

KORANG SEMUA!!!!!!!!

CHECK OUT MY NEW BLOGSHOP YA!!!!!!

IT STILL NEWLY BORN...SO DONT ASPECT MUCH!!!

ENJOY!!!!!!!!!!

http://fatinsshop.blogspot.com/

Monday, May 25, 2009

Last Paper..

Fuh...dh abis pon my last paper...skang tak tau r seronok ke..or sedih gler...confius pon ade gak...mcm2 r..
bnyk bende yang jadi..buat aku kdang2 mess up gler...aku tak tau nak bagi tau sape sbb aku sndri tak tau ape yang aku rase skang..
klu aku tau pon...boleh ke sesiape paham aku skang...damm...
ok..patot nye aku kene chill sbb paper dh abis kan..boleh lepak je...tapi tadi aku jawap pon macm tah ape ape tah..serious aku benci gler...

ok! seriuous aku benci gler!!! kenape asyik aku je yang kene paham..asal kau ssah sngt ke nak paham aku...eeeee..gram sial....ckp elok2 tak boleh? asyk nak perli2 je...bler kau tak de mood mule la lepas kat aku..kau ingat aku nie ape? tempat lepas geram ke...klu kau dh tak de sumber nak lepas gram call la lepas gram di era tue...sumpah aku dh penat nak layan kerenah kau je....sikit2 boleh la kan...lame2 sape tak penat?? aku pon ade masalah sendri gak wei...aku manusia..ade hati..perasaan..bukan nye komputer yang ade butang "delete" atau ade tongsampah kat Desktop...klu aku ade wat salah kau bagi tau je...asal kau bengang sngt ngn aku...jgn harap org yang akan selalu ikut arus hidup kita..kita pon kadang2 kene ikut org...jgn ingat ape yang kite buat semua betul..belajar terime pendapat org jugak....

ok..hehehe baru boleh snyum ckit....asal tah aku emo tak pasal2 nie...myb bulan datang kat aku kot..so sampai disini je lah sesi luahan perasaan kite dgn pesakit wad no 3...skang teruskan dgn wad pesakit no 4...ye cik alia...dh makan ubat..??????

Saturday, May 23, 2009

From Your Email...

Wah..nampaknye blog gue makin berabok nie..
hmm...bz dgn final la...lagi pon rumah baru sekarang nie tak de internet..hehehe
bosan bosan...mcm mane la hidup tak de internet kan....mcm mane ko tnya...tngok tv1 tv2 tv3 tv7 tv8 je la..sampai aku dh hafal slot2 tv tue....
hehe pape pon....entry nie khas untuk seseorg yang menjadi my silent reader...silent ke...hehe

"thanks for your email reader!!!!! sngt menghargai nye!!!! thanks bg semangat!!!! miss u n love u to!!!!! hope see u next sem!!!"

n kepada semua yang singgah kat sini walaupon berhabuk...thanks ya......

"everything happens for a reason..
and like my father always said to me..
"there's always blessing in disguise"..and i believe this one is ur blessing..
just got to stay positive" (from ur email)

Wednesday, April 29, 2009

"he said he need time..i said i need him..so we take our own way..."

If Your Heart's Not In It

I'm missing you
Girl even though you're right here by my side
Cause lately it seems
The distance between us is growing too wide

I'm so afraid that you're saying it's over
That's the last thing that I wanna hear

But if your heart's not in it for real
Please don't try to fake what you don't feel
If our love's already gone
It's not fair to lead me on
Cause I would give the whole world for you
Anything you ask of me I'd do
But I won't ask you to stay
I'd rather walk away
If your heart's not in it

You say that you love me
But baby sometimes
You're just saying the words
If you've got somethin' to tell me
Don't keep it inside
Let it be heard

I'm so afraid that you're saying it's over
But girl I'll make it easy for you

If your heart's not in it for real
Please don't try to fake what you don't feel
If our love's already gone
It's not fair to lead me on
Cause I would give the whole world for you
Anything you ask of me I'd do
But I won't ask you to stay
I'd rather walk away
If your heart's not in it

How I wish I could take us back in time
But it's gone too far now we can't rewind (And there's nothing that I can do
,to stop me losin' you)
I can't make you change your mind (If your heart's not in it)

If your heart's not in it for real
Please don't try to fake what you don't feel
But I won't ask you to stay
I'd rather walk away
If your heart's not in it for real
Please don't try to fake what you don't feel
If love's already gone
It's not fair to lead me on
Cause I would give the whole world for you
Anything you ask of me I'd do


Sunday, April 26, 2009

17 April - 19 April
UnitedLeadershipCamp

me and alia went to this leadership camp...this camp is a collaboration of malay club in MMU..hehe camp nie juga bertujuan untuk mencari bakat bakat baru yang akan menjadi penaung kelab melayu di MMU...ULC dijalankan di Eco Resort Pahang..tempat yang boleh aku kata kan agak menarik...memang 3 hari 2 mlm kami diisi dgn ilmu-ilmu menguruskan kelab kelab..selain itu kami juga dapat ramai kawan2 (adik adik) baru..hahaha rase2 senior paling minority kot kat situ..hehehehe kami buat mcm2 aktiviti contoh nya buat kayak n kayak race..hehe






Friday, April 24, 2009

Fatin and Law...

Sebenarnye..post nie aku plan nk buat entry pasal aktiviti aku 2 minggu nie...tapi disbbkan aliakama telah mengentrykan sesuatu yang agak menyentuh tangkal hati aku..so...this entry is for you.....

MMU Law degree holder...hmm...aku tak penah terpk pon nak amek kos law..lebih lebih lagi kat MMU...plus dulu aku pon tak tau kat malaysia ade U name MMU..huhu pathetic x??

macam mane aku boleh tercampak kat MMU?? wow!! panjang cerite nye....dulu cite2 aku nak blaja kan Penang...suatu tempat yang aku rase betul2 selari dengan jiwa aku....orang2 yang sayang kat aku semua kat sane...
hmm kos? mesti la masscom...hahaha
after aku frust sbb masscom aku kene reject dgn IPTA (diaorg ganti dengan sains asasi fizik n diploma pengurusan pejabat..sumpah 2'2 nie aku tak nak kan) parents aku bawak aku balik penang and cari kolej kat sane..hmm seminggu kat sane aku dapat tawaran dari ICT Dip in MassCom..memang happy giler..barang barang aku semua aku dh angkut ke rumah tokwan aku...berbeg2..berakul2...
then..tibe2..mak aku cakap...dia tak brape suke aku amek mass com...pastu mule la dia membebel..bla..bla..bla...aku jenis tak boleh mak aku ckp "tak boleh"..nnti aku mule emosi tak bertempat..
so..sebelum sebarang kemungkinan timbul..aku dengn senyap try apply scholarship utusan (time tue kebetulan utusan nak cari 3 org untuk scholarship masscomm). aku kene buat karangan bertajuk " why do i deserve this scholarship?"..hahaha guess what? aku dapat kot scholarship tue...STUDY IN MASSCOMM FULLYSUPPORT BY UTUSAN AND NST...then datang lagi masalah nye....bapak aku sibuk sngt dengan meeting dia...end up...aku tak dapat hadir for the interview kat mane tah..alasan bapak aku..meeting nie penting and dia tak tahu kolej nie kat mane n kolej ape....
memang aku dh frust habis la time nie...lebih2 lg biler semua member aku dh masuk blaja...then suatu pagi nie aku nangis dalam bilik..rase macm nak kiamat dh time tue...konon konon nye tak boleh masuk blaja mane2 mase depan hancur r...strees giler...time nie la mak aku masuk dlm bilik pujuk aku then aku pon jumpe bapak aku cerite semua masalah...nampak gak la muke dia bersalah....
saat ini la...time nie la..dia bukak internet..masuk google pastu taip LAW kat search...tuptup keluar MMU!!!! hah!! bermula la hidup aku dlm MMU......
aku masuk MMU tak same macm student lain...hantar borang pemohonan...tunggu borang permohonan...perasaan takut and seronok masuk MMU..parents hantar....masuk orientation...rase sedih berpisah ngn family..n mcm mcm lg...
aku masuk senang giler..tak rase mcm masuk U pon..mcm masuk sekolah je...mak aku pergi je kat President Square tue hari isnin..isi borang tue isi borang nie...hari khamis aku dh masuk Hostel..surat tawaran pon tak dapat lagi...huhuhu...yang hantar aku just mak aku n karzen aku je...bapak aku bz dgn keje dia...yang lain aku settle sendri kat sini....

Aku mule blaja law....susah sbb tak minat...aku force diri aku untuk minat law...biler org tanya "kenape amek law...? minat ke?" aku dengan senang hati jawap "a'ah...minat la jugak.." huh! bende yang aku tipu untuk aku paksa diri aku minat law....dulu time foundation aku blaja siang mlm...semua chapter habis sebelum masuk exam...tapi result??? damm...macam hari ni exam semalam baru bukak buku...memang aku sedih...parent aku marah giler r...ckp aku tak study la ape la...padalah LAW nie bukan aku yang nak!!!!!! tapi alhamdullilah aku lepas Foundation Law aku...not with flying colour..tapi boleh la untuk org yang tak minat LAW...hahaha mcm aku...
alia...daku penahkan ckp masalah nie kat anda....and we endup buat kesimpulan salah strategi belajar....so kite mule buat strategi baru..untuk first years kita...HAH!!!! ape result daku???? KANTOI SATU SUBJECT KAN!!!! huh!! tak penah kantoi tibe2 kantoi.....time nie daku dah giveup law dh...tapi anda tau tak kenape daku bangkit dan teruskan juga???? sbb anda...you give me hope and strength ...and daku pon nak give one more chance to me and law..ingat tak mase kite dapat tahu daku fail..anda yang menangis?? tapi daku selamber giler...and anda cakp "sorry...daku tak sekuat anda..." actually...daku tak sedih sbb daku tahu daku tak boleh buat....i just cant...thats y i didt cry...daku takut je time tue..takut parents....diri sendiri memang bukan keutamaan dah time tue...

secondly...nak tahu time biler perasaan aku kuat ckp "LAW IS NOT FOR ME"?? time mooting...OMG!! sumpah aku kecut perut giler....tapi went i look at ur face al....there sumthing about ur face that show "i want to do this. i can do this. this is what i wating for.." then i try to put my self onto kak azie place...dammm cuak giler!! mesti keluar gagap aku!!! suddently i realise want the hell im doing here!!!!?? why im doing law??? then sumthing in my heart said...papa mama....
so...i keep on going....study law...

i skip class...i doing assgment just for mark..i hate reading...i ask people to sign for me..i dont understand what lecturer said..i dreaming in class..n im not happy..at all...

my b this show on my face and make my parents ask “akak..akak boleh blaja ke x??” huh!!! Berbunge2 aku time tue…aku pon ckp… “ma…atin boleh blaja…atin boleh pass sekadar pass…tapi atin tak seronok buat ape yang atin buat skang….”

Time nie la…parents daku consider untuk daku tukar kos…memang seronok….sgt seronok…tapi bile daku pk balik….daku akan berpisah dgn anda….dgn classmate yang lain…sape nak jalan dgn daku pergi class nnti? Nak buat assgment dgn sape? Ade kawan tak dlm course baru nanti? Mesti jdi loner nnti kan…sape nak main tulis tulis surat dgn daku dlm class nanti? Kalau sleepy nk kacau siapa? Boleh ke daku belajar tanpa anda? Parent daku sendiri tanya pada daku “atin boleh ke tukar kos..alia tak de nnti…boleh ke?”

I just want you to know aliakama, making decision of changing my course it the hardest decision ever…..it take me 1 year to make up my mind and it take me 4 week to submit my form…and I also want you to know that, what ever my decision is, I always think about you, me and my parents..

Secondly..i just want to said im sorry because I always with you in class..im sorry we have the same timetable for 2 years time..im sorry that we just rely on us..im sorry to make all the plan and dream with you and yet I “disqualify” myself…im sorry that I cant move on…and im so sorry for not trying harder.

It would be hard to said good bye to law..but it would be zillion harder to said good bye to my Classmate, Table mate, Waking up mate, Walk together to class mate, Assignment mate, Study mate, Homework mate.

Lastly..with all this story yang panjang lebar daku cerita…I hope you understand why I changing my course…..and I hope kalian semua mendoakan aku ye…..

Thursday, April 9, 2009

Money Money Money........

Alhamdullilah sbb midterm semua dh selesai..tunggu result je skang nie damm..cuma tinggal assgment je sikit2...bnyk bende gak yang aku dh settle kan dlm 2 minggu nie...harap2 aku terus kuat untuk settle kan beberape perkara yang agak berat untuk aku....amin..

that's the best part...
the frustration part is....

last Tuesday is the second time my parent said "no!" to me...
hmm...i was asking for duit rumah rm1200..they freak out and mad at me..for a second time...
that day i was crying....so dad call me and yell "FATIN KAU NAK DUDUK MANE??" damn i was like kan aku dh bagi tau tadi (dlm hati la) sumpah aku terdiam dlm 10 saat tapi papa aku dok panggil2 name aku..then i hang up the phone n shut it down...n keep on crying..
the first time they said no to me was last week went i also asking for duit rumah rm1600..but that day they did not mad at me..they said "kak..mama tak de duit skang nie..nnti boleh x?" damm...aku menangis jugak..kene marah pon menangis..cakap elok2 pon menangis...

i cry not because of kene marah atau ape2 tue..i cry because its touch went parent said they dont have money.."kak duit mama belom masuk..""mane papa nak cari duit...""kalau tangguh dulu boleh tak??" as a child what do you feel went your parent say that to you?

to me...i hard to heard that my parent dont have money...this is the 1st time they having money crisis...and this is the 1st time that they said no to me went i asking for duit.....

damm...i wish i could know why.
but what i know is papa working in bidang IT or sumthing...the ekonomi dlm malaysia sedang meleset kan...especially in IT or computer thinging...so they having this thing call "IT economi crisis" sumthing...nak tak nak IPerintis pon ikut crisis kot...tah le...
mama pulak dia kate kat aku hari tue..saham dia kat us jatuh...pastu dia membebel la pasal ekonomi us plak...itu aku cikit pon tak paham...

All in All....my family sekarang sedang menhadapi money crisis...nextweek mama aku akan keluar kan rm3000 nak bayar fee aku..mane nak cekau duit rumah plak....

now i was looking for a job...i hope i getting one soon...so readers..hehe i need ur prayer...doakan aku dapat keje ye...nak ringan kan beban family dan beban aku jugak...hehe

thank God i have alia as my rumet.........
she is the hero of the week!!!
alia kate..."daku ader offer untuk anda...anda bayar rm400 dulu..nanti yang lain sebelom masuk anda bayar..."
hah! dari kene bayar rm1200 aku bayar rm400 dulu!!! mane nak dapat kawan cam nie????
but alia...i have to bincang with my parent dlu ek...as i said to you...buat masa sekarang parent aku takde duit...

Tuesday, March 31, 2009

Netball Club Member Recruitment!!!!

STUDENT MMU CAMPUS MELAKA
BERMINAT MENJADI AHLI KELAB BOLA JARING
SILA MENDAFTARKAN DIRI UNTUK MENJADI SALAH SEORG DALAM KELUARGA KAMI

MENJADI AHLI KELAB ANDA AKAN DILATIH OLEH JURULATIH YANG KAMI BAWA KAN KHAS UNTUK ANDA..BELIAU JUGA JURULATIH BAGI SUKMA..DAN SGT TERLATIH..

ANDA JUGA AKAN TURUT MENYERTAI BINDING CAMP KAMI DI TASIK AYER KEROH PADA 11 APRIL 2009...BERMCM2 AKTIVITI AKAN DIJALAN KAN CONTOH NYE PAINTBALL DAN ROCK CLIMBING.

BAYARAN HANYA RM5 SHJ!!!!

Monday, March 30, 2009

HOUSEMATE WANTED!!!!!!!!!!!!!!

Alhamdullillah...

Aku sudah selamat sampai di Malaysia..walaupon flight delay satu hari...

ape2 pon kat sini aku nak congrats semua rakan2 seangkatan yang telah berhempas pulas untuk mencapai misi kita!
dan syukur misi kiter telah BEJAYA!!!

aku akan story kan perjalanan kat sane cam ne..tapi bukan sekarang ye..
bz with my midterm n misi pencarian housemate!!!!!!!!!!!!!!!!

DGN INI :

AKU MENCARI HOUSEMATE (2 ORG) UNTUK BERSAME2 BERMAUSTATIN DI BBP
HARGE RM180. TWINSHARING. FULLY FURNISH. SEMUA ADE. 5MINIT WALKING TO MMU. 10 MINIT WALKING FROM MMU TO HOME (sbb singgah beli pacel lele). SOFA LAWA GILER. TV BARU. WATER HEATER. DOUBLE DECKER. WASH MACHINE. DAPUR GAS. FRIGE. DINING TABLE. STUDY TABLE. KATIL. KERUSI. SECURITY. HOUSEMATE YANG SEMPOI DAN COOL (aku n alia). DAN MACAM MACAM LAGI.
SO SESIAPA YANG BERMINAT...BOLEH HUBUNGI AKU YA!!!!!!!!!

Sunday, March 22, 2009

Telah Tiba Masanya.....

Hari nie dh 23 hb 3 2009..bermaksud aku akan berangkat ke bumi aceh tak lama lagi dan akan mendukung tanggungjawap yang berat dlm beberape jam dari sekarang....

InsyakAllah..semua nye berjalan dgn lancar..dan InsyakAllah jugak aku akan menyempurnakan semua tugas dan tanggungjawap ku disana nnti...tapi yang pasti perasaan takut untuk menjalan kan tugas telah aku rase sekarang..bimbang aku tergelincir dari landasan niat aku...bimbang aku tak ikhlas disana nnti...ape2 pon godaan dan cabaran dan halangan..aku cube untuk kuat..aku akan cube untuk berserah kapadaNya...aku cube memperbetulkan diri....dan aku akan memperbetulkan diri....

persiapan....secara fizikal aku memang dh bersedia...tapi mental dan rohani...masih dlm takat goyah...aku takut rohani aku tak kan boleh diperbetul...tak tahu mane punca nya...ape yang pasti aku sendiri tak kuat melawan godaan laknattullah....

Disini aku ingin menyerahkan ribuan-kalung terima kasih kepada family, rumet, housemate, classmate dan rakan sekalian kerana sentiasa menjadi tulang belakang malahan tulang belikat aku dlm menyempurnakan tugas sebagai Seketeriat Aceh dan juga sebagai muslimah...terima kasih untuk semua yang kalian telah lakukan...memberi sokongan, harapan, sumbangan, idea, masa, doa dan segala2 nye..dan paling penting terima kasih kerana memahami khilaf ku..

Kepada Team Delegasi Phuehaba Aceh 3 terima kasih kerana sudi mengambil aku menyertai keluarga ini..harap kiter dpat bekerjasama disana nnti..terime kasih juga kerana kalian dapat menerima dan memahami baik buruk aku...aku amat menghargai segala tunjuk ajar kalian...

Doa kalian semua amat aku harap2 kan...moga2 pahala aku kesana dan membantu mereka yang kekurangan dapat kiter kongsi bersama..amin...