Friday, January 30, 2009

@10sion...

Kepada semua kawan kawan...

dgn ini diumumkan 0176570962 tidak akan digunakan dari 30 jan sehingga 6 Feb 2009 , atas proses penukaran ejen telikomunikasi.
seumpama dgn itu..0196863145 akan digunakan.

harap maklum..tenkiu..

hahahaha

Tuesday, January 27, 2009

Shuffeling!!

Next..my bro yakni cucu shahidin gak..haha shuffle plak kan..huhu


My bro yang pakai baju merah tue..as korang tau name dia fizwan..

Saturday, January 24, 2009

KeBintang!!! Check This Out!!!

video

The Shahidin's Talent Show>>> Hahaha cucu2 Shahidin (arwah atok aku..Alfatihah) brangn nak jadi bintang Sehati Berdangsa..hehe..nie satu je yang aku dapat upload..ader 3 lg kumpulan yang belom buat persembahan...soo...Tunggu...

Saturday, January 17, 2009

Melayu dan Zinger Tower ???

Hari semalam aku membawa nenek aku melihat Kuala Lumpur..nenek aku tringin nk naik train ni hah..so..aku mule capai handfon dan mesej alia
aku: hai u! mcm mane nk g masjid india u?
alia: ambil rapid ke masjid jamek.rapid kl beliau.
aku:oh oh oh! berhenti dpan sogo kan?
alia:(bunyik cengkerik) .........DROP!........

hehehe..berlandaskan penyetahuan yang agak cetek tapi keegoan yang melangit..aku bawak nenek aku ngn mama aku ngan faez skali ke masjid india. bermula cerita aku...
Hmm tau2 je lah train2 kat kl nie msti ler penuh macam sardin kan...time kami kami msuk dlm ktm memang dh xder tempat duduk for my nenek nie..aku mencube untuk mencari gak klu ader ruang2 tempat duduk yang kosong..tapi hampeh!!! nk xnak..kene ler dia berdiri..kesian kat nenek aku..ye la..dh 70 taun kot...tibe2 belom sempat train bergerak..ader 2 org lelaki nie berdiri!! wah!! hmm!!! gentelman siot!!!!! nak tau sape?? .............................bunyi dram suspen............................
mat bangla ngn mat iran mane tah!!!!omg!!! mane anak melayu yang diagung2kan?? anak melayu yang duduk je kat situ xboleh bangun ke? padahal nenek aku melayu tue..yang duduk majoriti anak2 melayu yang sihat gagah perkasa!!! aku bukan nak racesis tapi tgok la...klu korang ader kat situ memang korang pun sakit hati...budak2 melayu kat situ boleh lg ckap2 ngn member, gelak2 setan semua dh kuar, bercerita mcm nak satu train tue dgr..nie ader ckit aku curi dgr..
" ye ke u.lecture tu bla bla bla..u dh register ke?" (nie nak bagi tau satu train dia nie student)
"ek.! akak ain ek..bkan bla bla bla..farah bla bla" (nie plak nak bagi tau dia ramai kawan)
"HAHAHAHA!! bodoh r kau ni!!!" (dia nie nak blagak taiko)

sikit pon tak offer..klu pon memang tak nak bg sekurang2knye ajak ajak ayam ler..tak malu ke kiter bler orang asing yang lebih prihatin? padahal nie negara kite...hmm...nie bukan skali..setiap kali naik train..budak melayu xder pon offer nenek aku..train ke dua naik xsilap aku...foreigner ngn mamat cina yang bagi tempat duduk....hmm...

tak kan melayu hilang didunia..melayu mudah lupa..melayu=layu.....

At the end of the day..happy ending sampai ler kat masjid india tue..huhuhu
n the best part...aku mkn kfc hehe best part ke? oh belom lg...the best part is...aku dah mkn ZINGER TOWER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
omg!! sedap gler..tapi nak komen ckit..to KFC..andai kate ader yang terbace..boleh x garing kan cikit hash brown tue? dlm english nye >>> to KFC if posibble can you guys make the hashbrown a little bit well done???? plizzzzz

Monday, January 12, 2009

Oh Pimples..

Bermula dgn keangkuhan kerana muka yang tak pernah tumbuh setitiik jerawat pun..aku mengambil keputusan untuk mencuba semua produk pencuci+pencerah kulit (aku sedar kulit aku ketegori kicap masin).. sejak 2menjak 3menjak berkecimpung dlm bidang mencuba semua produk sabun pencuci muka..setitik 2titik dan 3titik jerawat kecik kecik dh mula mengatalkan diri untuk menonjol..
dulu kalau tumbuh jerawat aku akn berlagak dan hanya ckp "ala..jerawat gatal je..bese r org kuat brangan.."
TAPI SEKARANG apa bila tumbuh jarawat batu nie!!! aku hnya mampu turmenung dpn cermin bilik air mak aku kat dalam rumah bapak aku..

Saturday, January 10, 2009

BYE SEMUA...

Khamis..
Izzah pulang...bye izzah..see u next sem ya..jage dri..rindu selalu..
Izzah org yang paling awal balik..seperti biasa dia akan bawak balik bnyk beg2..hehe Oh2!
dia balik dgn MK dia..

Kak Rozie pon balik hari nie gak..
dia blah time nak ptng2..time aku ngn alia ngah beradu..so xsempat jumpe untuk buat salam usrah..pape pun...take care ye kak rozie..see u next sem..

Kak Nadia pon balik hari nie..yang xboleh blah kak nadia ckap "klu xder bus balik cini balik r.." haha...tapi 1 jam aku tunggu..xder pon..3 jam..xder..aku bgun esok pagi..tgk kak nadia xder dlm bilik dia..ini bermakne..dia dh selamat sampai..see u next sem kak!!

Jumaat..
Bye Farahaina!!!!
fuh! dia dh balik dh!
tapi tertinggal KARPET!!! ok..bye farah..jumpe nextsem..cuti nie sambung diet ek!
(ptg jumaat)
Kak Rozie pon balik hari nie gak.. dia blah time nak ptng2..time aku ngn alia ngah beradu..so xsempat jumpe untuk buat salam usrah..pape pun...take care ye kak rozie..see u next sem..
Sabtu..
OH! kali nie anis pulak yg balik..
dgn muke yang berseri2..dia balik ke kedah..xsabar nak balik r tue..
n pling bez..dia bg 100plus n telur 2biji..hahaha FREE!!

Alia...ini..xnak byk ckp...bye anda...


**Mira?? entah ler....

last skali..tinggal aku sorg...bye semua...

Friday, January 9, 2009

BOYCOTT CAMPAIGN..

*Coca Cola, Huggies, River Island, Mc Donalds, Clinique, Disney, Dona Karan, Starbucks, Gap, Garnier, Perrier, Kotex, Sanex, Jo Malone, Lancome, Libbys, Tchibo, Loreal, Marks & Spencer, Kleenex, Maybelline, Nestle, Vittel, Revlon. That’s a list of brands found out to DONATE MONEY TO ISRAEL ARMY, we need to STOP BUYING them. It may seem like a small thing to do but it’s a start.
*News from LONDON: DEAR ALL, please act immediately! STARBUCKS & MCDONALDS in the UK are going to give all their profits to the ISRAELIS until next saturday. Spread the news! BOYCOTT STARBUCKS & MCDONALDS WORLDWIDE

Wednesday, January 7, 2009

We done to much thinking without acting...

Dalam kite menjayakan BOYCOTT ISRAEL bnyak jugak halang nye yang datang. Contoh ade

*issue timbul klu kiter boycott barangan israel (mcd,starbuck,ect) ia akan melemahkan ekonomi negara kite sendri n local people yang akan merana..cuz kilang akan tutup and people hilang sumber pendapatan..susah kan rakyat sendiri kan? susah nye nnti hilang keje n nak kene cari keje lain..susah sngat kan..tapi ader ke kite pk susah rakyat gaza tue? susah nye mereka apabila israel gugur kan bom dirumah n kilang mereka..sensaranye bila diberi hanya 3 jam untuk beratur mendapatkan sebuku roti....

*ader gak issue timbul supaya kiter boycott fotopages daripada boycott mcd,coke, atau starbuck..duhh..cube kau tnya kat budak kecik yang tngah pegang HAPPYMEAL bout fotopages.ape diaorg jawap? cube kau tnya bout fotopages kat makcik yang tngah beli berkotak2 coke kat tesco..ape diorg jawap? xpayah susah..tanya je fotopages kat aku..nak sebut pon salah..now we r talking bout sumthing yang general..sumthing yang semua org mudah nak buat..mudah untuk tlong gaza..bukan benda yang complicate atau nak tunjuk kiter moden..

to me..xsalahkan boycott je semua as a whole? dlm keadaan kritikal nie kenapa kite nak berlengah lg? ade ke israel brlengah2 time bom gaza? atau sebelom bom diaorg (israel) akan pk dlu spot mane nak dibom.?
x kan....so kenape kiter yang patot berfikir sedangkan mereka x...kiter patot bertindak..yes, people said "think before act" but we done to much thinking without acting!!!

pertemuaan yang silap dan jodoh yang salah....

Aku mintak maaf..dlm kesibukkan dgn campaign boycott israel..aku mengngepos soal hati pulak..just nak bagi light information kat kalian semua...

hmm...baru je lepas bermasej dgn seseorg...ini informasi nye...

aku : kau rase pertemuan aku ngn dia mungkin satu kesilapan..atau hubungn aku ng dia sebenarnya silap kan?

seseorg : jodoh pertemuan adalah dr Allah cik amanina oi..so...xder istilah pertemuaan yang silap dan jodoh yang salah..sbb Allah..Allah yang tentukan semua nie...msti ader sbb kan...

aku diam dan xbalas mesej seseorg...betul gak dak nie ckp..so..aku pon tros tido tanpa memikirkan dia..nite semua...
oh! kepada semua...hargailah jodoh n pertemuan anda..kerana ia dtng dari Allah...

BOYCOTT CAMPAIGN!!

Buktinya : Sekitar tahun 2000 akhbar The London Jewish News (www.ljn.co.uk) diedarkan secara percuma di kesemua cawangan Tesco di seluruh England. Ini ialah akhbar Yahudi yang memberikan sokongan secara terbuka untuk regim ganas Zionis di Israel.

Pengasasnya ialah Sir Jack Cohen berasal dari keluarga Yahudi yang kaya raya. Nama pasaraya Tesco diambli daripada nama isterinya Tessa Cohen.

Disamping mempromosi produk Israel di rangkaian pasarayanya di seluruh dunia, mereka juga telah membuat perjanjian perniagaan dengan syarikat perisian Israel yang berjumlah jutaan dollar.

Jack Cohen lahir pada 6 Oktober 1898 dan meninggal dunia pada 24 Mac 1979 dan dikebumikan di Tanah Perkuburan YahudiWillesden , London, England

Anda boleh sahkan maklumat ini dengan hanya membuat search di internet dengan menaip Tesco Jewish dan anda akan dapat pelbagai laman web Yahudi yang dikaitkan dengan Tesco.

Keputusan ditangan anda sekiranya anda mahu menyokong Yahudi dengan mempertingkatkan ekonomi mereka apabila anda membeli belah di Tesco.

Dari Laman Web Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir http://www.pmram.org/inpage/boycott/index.htm

*Sejak 1966 Coca Cola meyokong penuh negara Israel . Coca Cola telah menerima anugerah tertinggi daripada kerajaan Israel kerana lebih 30 tahun menyokong mereka serta membantah boikot Liga Arab terhadap Israel.Sebagai ganjaran daripada kerajaan Israel, Coca Cola akan membina kilang baru di tanah yang dirampas daripada orang Palestin iaitu di Kiryat Gat.

* McDonald mempunyai 30,000 restoran di 121 buah negara serata dunia. Pengerusi dan CEO Mc Donald - Jack M. Greenberg, Pengarah Terhormat Dewan Perdagangan dan Industri American-Israel. McDonald Corporation adalah rakan korporat terbesar dalam Kesatuan Tabung Yahudi dan Pertubuhan Yahudi. Melalui komisyen Israel, Kesatuan Tabung Yahudi bergerak untuk membiayai ketenteraan Amerika, sokongan ekonomi dan diplomatik untuk Israel.

* 50.1% syarikat Swiss dimilikki oleh syarikat Israel, Osem Investments. Pada tahun 2000 mengumumkan untuk melabur berjuta-juta dolar di Israel dalam R&D. Peter Brabeck-Letmathe bagi pihak Nestle pula menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

* Pameran Walt Disney Millennium di Epcot Centre Florida menonjolkan Jerusalem sebagai ibu negara Israel. Kos US 8 juta untuk pameran ini dibiayai oleh US dan 1.8 juta oleh Israel untuk menentukan isi kandungan pameran. Ini adalah kempen Israel menggunakan Disneyland untuk memberi gambaran Jerusalem adalah milik mereka.

* Nokia melabur begitu banyak di Israel dan memanggilnya PROJEK ISRAEL.

* Pada tahun 1998 Roger S. Fineon bagi pihak Johnson & Johnson, menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu.

* Jutawan Ronald Perelman yang memiliki Revlon adalah seorang Zionis. Penyokong kuat Zionis. Merupakan pemegang amanah Pusat Simon Wiesenthal Center yang menggunakan Holocaust untuk mendapatkan sokongan Zionisme dan Israel.

* Intel adalah penyokong kuat Israel. Pusat pembangunan pertama di luar Amerika didirikan di Haifa pada 1974.

* Pengerusi Estée Lauder, Ronald Lauder, pernah menjadi pengerusi Persidangan Utama Kesatuan Amerika Yahudi. Beliau juga adalah presiden Tabung Kebangsaan Yahudi yang fungsinya ialah untuk menghalalkan pengambilan tanah rakyat Palestin oleh Israel.

* Fakta : AOL memperuntukkan 30% daripada portfolio keuntungan di Israel. Pada tahun 1998 AOL menerima anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Tuesday, January 6, 2009

BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

BRANDS & LABELS TO BOYCOTT

















You have see..
You have heard...
What should you do?
Its up to you...
Ignore it?
you are cuz of their suffer n tears..