Sunday, August 9, 2009

Mak Tok....

Tis morning...me mama papa r busy preparing for breakfast...papa sibuk complain that my sambal kicap not KAU enought...so he pon mengoffer diri untuk buat sambal...i still remember his smile...hehehe father smile....

house phone rang..and its was my uncle...

aku dengar papa ckp..."tak plan lagi mcm mane....yeke....."

he hangup the phone...

"kak nap meninggal....." he told us...

.................................

i saw he go to the ruang tamu.....cry...

aku tau papa sedih.....he miss his dad..i can told...now he lost someone who r as his mother.....
i just let papa having his moment there.......

after quick breakfast...papa mama faez n eka off to johor air tawar....
and................................
LEFT ME WITH NO MONEY WENT THE FACT IS I NEED TO GO BACK TO MELAKA TODAY!!!!!
hmmm...tak pelah.....papa sedih smpai lupe.......thanks to papa n mama alia......!!!!! kerane menjadi penaja utama untuk seminggu nie!!!!!! yeah!!! logo campeny anda akan diletakkan didlm banner kami!!!

KAK NAP....which to me..nenek nap or mak tok...
org yang bagi name 'teloq' kat aku..
org yang selalu bagi asam n telur rebus kat aku...
jeruk free for me..alwayz..
bukak kedai runcit sebelah rumah nenek...syuga jajan untuk aku (dulu kini dan selamanye)
garang....tapi sayang...
last dia marah aku "atin kenape main kotak ayam nak bertelur...lain kali mak tok tak nak atin main kotak ayam lagi...." sampai sekarang aku takut nak amek kotak kat luar rumah....
klu sepupu aku yang kecik2 tak boleh tido mlm...dia lah yang akan tlong....
kenduri kendara rumah nenek...mak tok lah yang paling kecok...
banyak tolong family aku.........
and i will miss her.......now and forever.....

ALFATIHAH.....semoga mak tok di tempatkan di kalangn org yang beriman disana...sorry atin tak dapat dtng hari nie...atin kene balik melake....tp atin akan doakan mak tok....isyakAllah....

2 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum wbt. Atin yang tersayang,

Ayah gembira membaca entry tentang dedication Atin kepada Ayah.

Ayah sentiasa doa kecemerlangan Atin.

izza the PINKERTON said...

terharu :"}